Verlichting huisdokterspraktijk Waregem

Mijn huisdokter heeft samen met twee collega’s twee gelijkvloerse appartementen in een nieuwbouwproject gekocht. Zij hebben deze twee appartementen samengevoegd tot een dokterspraktijk met vier praktijkruimtes, één wachtzaal en enkele nevenruimtes, zoals toiletten en technische ruimtes.

lichtplan in Dialux, lange gang met wachtruimte in midden, praktijkruimtes aan de zijkanten

Grootste probleem was een lange, donkere gang met wachtruimte, zonder daglicht. Mijn huisdokter was bezorgd dat enkele aanwezige aansluitingen niet voldoende licht gaan geven, en de lange gang zal donkere hoeken krijgen.

zicht vanuit donkere wachtruimte naar praktijkruimte met ramen

Ik heb in mijn offerte een voorstel gemaakt voor een lange lamp van Multiline, volledig op maat gemaakt. Hiermee werd probleem van donkere hoeken opgelost.

Ik ben twee keer ter plaatse geweest om alles op te meten en de maten op de tekening te plaatsen. Ik heb toen gemerkt, dat de aansluitingen voor de lichtpunten niet helemaal op één lijn liggen (er was steeds verschil in enkele centimeters). Daarom heb ik een bredere profiel aangeboden – hiermee werden alle oneffenheden weggewerkt.

brede led-profiel van Multiline

De gang en de wachtkamer hebben ook onregelmatige vormen – ik heb het in voordeel van project gebruikt door de lampen deze lijnen te laten volgen. Ik weet, dat door veel hoeken en aansluitingen het niet gemakkelijk geweest om de lampen te plaatsen.

plaatsing van lamp aan betonnen plafond

Maar resultaat is zeker de moeite waard geweest!

wachtruimte zonder daglicht, en toch mooi en aangenaam verlicht

Het gebouw is in moderne stijl ontworpen, met witte gevels en zwarte aluminium raamprofielen. Zwarte led-lampen volgen deze stijl en samen met zwarte stoelen werken interieur volledig af. Je hoef geen enkele elementen toevoegen aan deze stijlvolle, minimalistisch ingerichte wachtruimte.

Lange, onregelmatige, donkere ruimtes – je ziet niks meer van deze kenmerken in dit project, vol licht en stijl. Dit project is in catalogus van Multiline opgenomen – is toffe erkenning voor ons werk!

dokterspraktijk in Waregem in catalogus van Multiline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *