Verlichting keuken en woonkamer Wevelgem

Bij ons recent project in Wevelgem was de opdracht om verlichting te ontwerpen en te plaatsen in een open keuken met een eethoek, en een woonkamer. In de keuken en eethoek zijn twee prachtige grote dakkoepels, die voor veel daglicht zorgen. Onder deze koepels zijn een keukeneiland met wastafel en een eettafel.

lichtplan voor dit project in Dialux Evo

Onze oplossing was om onder de dakkoepels pendellampen te plaatsen, afgestemd met de afmetingen van de dakkoepels. Onze verlichting op maat maken wij met lichtstructuren van Multiline. Voor de lampen onder de dakkoepels heb ik profiel Edge 55 geadviseerd, omdat in dit profiel de lichtbron verdiept is (geen verblinding – fijn voor de ogen).

pendellampen op maat met led profielen van Multiline

Een andere troef is indirecte licht – deze pendellampen geven licht naar beneden (directe verlichting) en naar boven (indirecte verlichting). Deze indirecte verlichting wordt weerkaatst door het plafond, wat voor heel mooie sfeer zorgt.

En nog een belangrijk punt – licht komt altijd van diezelfde kant – van dakkoepels overdag en van de pendellampen in de avond.

pendellamp op maat boven de keukeneiland

Een aandachtspunt is het verlichtingsniveau van de werktafels in de keuken. Onze verlichting wordt op maat in de Belgische fabriek Multiline gemaakt, en heeft verlichtingssterkte volgens het gebruik, niet te weinig (veilig en aangenaam werken) en niet meer dan nodig (energieverbruik).

pendellamp op maat boven de eettafel

Ik ben er zeker van, dat iedereen heel graag aan deze tafel gaat zitten – dineren, huiswerk maken of koffie drinken. Gezellig voor iedereen: en de bewoners, en de bezoekers.

plafondlamp op maat

In de woonkamer hebben wij een plafondlamp op maat voorgesteld, op basis van led profiel Rekta 40. Samen met de pendellampen vormt deze plafondlamp een mooi compositie.

led verlichting op maat

Deze klanten zijn super tevreden met de mooie moderne en unieke lampen. Het was een aangename verrassing voor hen om zoveel licht te krijgen in hun stijlvol verbouwde ruimtes.

2 reacties op “Verlichting keuken en woonkamer Wevelgem”

  1. Wij zijn de eigenaars van deze woning en kunnen alleen maar beamen dat deze verlichting niet alleen esthetisch zeer mooi is maar ook een heel aangenaam licht geeft. Het licht voelt heel natuurlijk aan en is zalig voor de ogen. Bedankt Natallia voor het prachtige ontwerp en plaatsing !! Tom en Ine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *