Klantenservice

Het snelste antwoord op jouw vragen vind je hieronder.

Bestel nu verlichting

Bestelling en betaling

Hoe bestel en betaal ik?

Je Lightingkit-lampen bestellen is supersimpel.

Zo bestel je:

– Kies de kamer die je wil verlichten.

– Kies de vorm van je lamp.

– Kies je kleur.

– Leg de lamp in je winkelmandje. Kies daarna een andere kamer of reken af.

– Je betaalt een voorschot van 100%.

Je kan bij ons niet achteraf betalen met Klarna of Afterpay.

Voorschot

Hoeveel voorschot moet ik betalen?

Omdat wij zonder voorraad werken, kunnen wij grotere keuze kleuren en lagere prijzen aanbieden. Op deze manier maken wij elke bestelling op maat van de klant. Dat houdt wel in dat elke bestelling volledig vooraf betaald moet worden. Je betaalt dus 100% voorschot.

Je kan bij ons niet achteraf betalen met Klarna of Afterpay.

Bedenktermijn

Hoeveel bedenktermijn heb ik?

We verzamelen elke week de bestellingen en geven deze elke zaterdag door. Na het plaatsen van de bestellingen bij de fabriek kunnen deze niet meer geannuleerd worden. In bepaalde gevallen kunnen aantallen en kleur nog gewijzigd worden. Elke situatie wordt apart bekeken. Neem in iedeer geval zo snel mogelijk contact op via e-mail info@palyna.be of gsm 0468560285.

Bezorging en installatie

Hoe werkt onze levering en plaatsing?

En zo verloopt de plaatsing: – Zodra de lampen bij ons zijn geleverd, maken we een afspraak om ze bij jou te plaatsen. – De levertijd bedraagt meestal 6 à 8 weken. – Een Lightingkit-professional komt langs en plaatst de lampen. – Jij geniet van luxueuze verlichting en 5 jaar garantie.

Garantie

Hoeveel garantie krijg ik?

Ongeacht welke garantie de producent geeft, geven wij altijd 5 jaar garantie. Omdat we zo verzekerd van de kwaliteit van onze lampen zijn.

Ruilen en retourneren

Kan ik ruilen en retouneren?

Omdat wij onze prijzen laag willen houden, werken wij zonder voorraad. Wij willen 6 verschillende kleuren lampen aanbieden, zodat iedereen volgens zijn smaak en stijl lampen kan bestellen. Het is moeilijk om bestellingen te kunnen voorspellen. Niet verkochte producten worden in de prijs verrekend, deze toeslag willen wij zo en zo vermijden.

Daarom plaatst u een bestelling op maat: lampen in kleur en aantal zoals u nodig heeft. Deze lampen worden bij u geplaatst en worden niet retour genomen, als ze goed werken.

Niet goed werkende, beschadigde of niet werkende lampen worden uiteraard teruggenomen en door andere lampen vervangen.

Wij rekenen op uw begrip voor deze werkwijze. Als u over uw bestelling twijfelt, bent u altijd welkom in onze toonzaal op zaterdag zonder afspraak of op andere dagen met een afspraak. Wij bekijken samen welke lampen bij uw smaak en uw woning passen.

Klachtenprocedure

Wat als ik een klacht heb?

We gaan er alles aan doen om jouw klacht op te lossen. Dat lukt het snelst wanneer je contact opneemt via e-mail service@lightingkit.shop of belt naar 0468506285.